Panoramische woontorens in 's-Hertogenbosch

10 mei 2017

Sinds 2016 wordt er in 's-Hertogenbosch gebouwd aan het hoogwaardige woonpark Willemspoort. Hier zijn ruim 300 woningen gepland in een parkachtige, autovrije omgeving met veel groen. De gemeente 's-Hertogenbosch, BrabantWonen en Heijmans hebben samen gewerkt aan deze gebiedsontwikkeling. De ontwerpen komen van DAT Architecten, Geurst & Schultze en Winhov.

Gefaseerd worden er nu vijf woontorens (B t/m F) gebouwd, die in hoogte verschillen. Zo heeft elke woning straks een flink aantal zonuren en een prachtig uitzicht. Met natuurlijke kleuren en natuurlijke bouwmaterialen wordt verder ingespeeld op het groene karakter van deze nieuwe buurt. Er komt veel groen rond en aan de gebouwen en er is veel buitenruimte. De gebouwen variëren, maar blijven een harmonieus geheel met de omgeving vormen. De mooie dakterrassen zorgen ervoor dat elk seizoen beleefbaar is!

In totaal tellen de dakterrassen op de vijf woontorens meer dan 1200 vierkante meter. Zoontjens heeft de mooie opdracht om al deze terrassen aan te leggen met Dreentegels® op DNS®. Van 6 vierkante meter tot 60 vierkante meter, elk dakterras is weer anders. Dat maakt ook de uitzichten tijdens de werken steeds verrassend! Op de eerste toren, Blok B, zijn de terrassen nu gereed. De rest volgt naar alle waarschijnijkheid nog voor de bouwvak.

Bron en foto's: www.willemspoort.nl