Nieuws

OurDomain Rotterdam genomineerd voor Dak van het Jaar 2022

11 januari 2023

Vol trots kunnen we melden dat het dakterras OurDomain Rotterdam is genomineerd voor Dak van het Jaar 2022!

OurDomain is de nieuwste woontoren aan de Wijnhaven in Rotterdam. Een markant, opvallend en superhoog gebouw, met in de plint horeca en bovenop een gigantisch dakterras. Dat betekent maar liefst 700 vierkante meter ultiem genieten op hoogte.

Maar de aanleg was een hele uitdaging, gezien het daktegelsysteem tussen en over grote installaties op het dak gelegd moest worden. In een goede samenwerking tussen Stebru, Oranjedak en Zoontjens is zo een prachtig dakterras is gecreëerd met groen en ruimtes op diverse niveaus.

De Dak van het Jaar verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Lindeman Uitgevers, uitgever van onder andere Roofs en steilDAK. De prijs wordt toegekend aan het dak dat op diverse beoordelingsgebieden in totaal het hoogste scoort. De beoordelingsgebieden zijn: esthetische kwaliteit, innovatie, functionele kwaliteit, onderlinge samenwerking, veilig werken en duurzaamheid. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt de projecten volgens deze criteria.

Naast OurDomain heeft Zoontjens nóg een nominatie te pakken; het bijzondere parkeerdak van B&V Techniek in Oudewater is eveneens genomineerd. Op 24 maart 2023 wordt tijdens een feestavond de winnaar bekend gemaakt. Lees een uitgebreide beschrijving over alle nominaties op dakweb.nl.

Nominatie Dak van het Jaar 2022

OurDomain Blaak Rotterdam is één van de genomineerden. Roofs beschrijft dit project in een uitgebreid artikel.

Lees het artikel

Meer nieuws lezen?