Nieuws

Ontmoeten op de daktuin van CasaNova

19 september 2022

In Rotterdam verrijst, tussen de Markthal en de Maas, CasaNova: een luxe woontoren met 35 verdiepingen van zo’n 110 meter hoog. CasaNova wordt een van de nieuwe iconen van de skyline van Rotterdam. Op de vijfde verdieping komt de zogenoemde Infinity Garden: een schitterende daktuin die de CasaNova met de naastliggende Muse verbindt en ruimte biedt voor ontmoetingen.

Driehoekige toren
CasaNova is ontwikkeld door Wilma Wonen en ontworpen door Barcode Architects. Het bestaat uit een vier verdiepingen tellende onderbouw, met daarin ruimte voor een parkeergarage, kantoren, winkels en woningen. Daarboven op komt een driehoekige woontoren, die vanaf de vijfde tot met de achtste verdieping van smal naar breed in een scherpe punt omhoog loopt, ook wel de taille genoemd. In totaal is er ruimte voor 116 koopappartementen. Het geheel wordt gebouwd door SBB.

Daktuin
Op de vijfde verdieping, bovenop de onderbouw, komt een 1.500 m2 grote daktuin. Deze daktuin wordt aangesloten op de naastgelegen woontoren The Muse. Zo hebben de bewoners van beide toren een heerlijke plek om te ontspannen, elkaar te ontmoeten en te genieten van het uitzicht.

Halfsteens
De daktuin is groen en weelderig ontworpen door Jeroen Hamers. Van Ginkel legt het aan. Voor de verharding op de daktuin, zo’n 900 m2, is de expertise van Zoontjens ingeschakeld. In het ontwerp was een rechthoekige tegel in halfsteensverband voorzien. Uiteindelijk is gekozen voor de Dreen®Magna in het formaat 100x50x6 in de kleur Comfort Light Grey. Een zeer geschikte keuze voor deze semi-openbare daktuin. Begin september zijn we gestart op dit project en we ronden dit, naar verwachting, nog voor het eind van het jaar af.

Copyright render images:
WAX Architectural Visualizations, Barcode Architects

Meer nieuws lezen?