Nieuws

NovaCity is een stad in een stad

31 mei 2022

In Anderlecht, bij Brussel, wordt hard gebouwd aan het project NovaCity I; een multifunctioneel gebouw met ruimte voor wonen, werken, ontspannen en natuur. Vormgegeven door bouwvolumes van verschillende hoogtes. De grote dakoppervlaktes worden allemaal ingericht. Zoontjens kreeg hiervoor de opdracht!

Ingenieus ontwerp
In samenwerking met citydev.brussels realiseert WOLITO (Kairos nv) het project NovaCity I. Het ontwerp komt van architectenbureaus BOGDAN & VAN BROECK, DDS+ en landschapsarchitect Atelier EOLE Paysagiste. Ook ingenieursbureaus Establis, Boydens, Venac waren er bij betrokken. Onder het toeziend oog van het bouwteam BAM Interbuild en Galère groeit de werf gestaag. Het ingenieuze ontwerp clustert de woningen in drie ‘buurten’, gelegen boven werkruimtes. Tussen deze clusters is ruimte voor gemeenschappelijke en particuliere daktuinen en terrassen.

Ontmoeting stimuleren
Deze opzet stimuleert ontmoeting, uitwisseling en een gemeenschapsgevoel, terwijl een serie patio’s ervoor zorgen dat de privacy van de woningen perfect behouden blijft. Het is als het ware een stad in een stad.

Daktuin en dakterrassen
Op het dak van de eerste verdieping komt een groene zone, toegankelijk voor de toekomstige bewoners van het project. Elke openbare ruimte, gemeenschappelijk of privatief, bevat groene elementen waardoor de gebruikers en de natuur met elkaar verbonden worden. Op de hoger gelegen verdiepingen komen ook diverse privé dakterrassen.

Expertise
De expertise van Zoontjens is ingeschakeld voor de aanleg van alle daktuinen en dakterrassen, op de 1e tot en met de 6e verdieping. In samenwerking met de projectleider en aankoopster zijn we aan de slag gegaan om samen te kijken naar de beste oplossing voor dit project. De combinatie tussen privé en publieke ruimtes met het oog op circulair bouwen heeft finaal de doorslag gegeven. Zo hebben we een mix tussen Dreen®Nxt als Dreen®Magna op de verschillende terrassen. Het perfecte huwelijk tussen functionaliteit, stabiliteit, circulariteit én esthetica.

Bron afbeeldingen: WOLITO (Kairos nv)

Onze systemen

Onze daktegelsystemen zijn zo ontworpen dat ze áltijd voor een stabiel en duurzaam dakoppervlak zorgen.

Lees alles over onze systemen

Meer nieuws lezen?