Nieuwe tribune met terras voor EK Hockey 2017

3 april 2017

De Nederlandse hockeybond KNHB is de enige bond in Nederland die beschikt over een eigen stadion, het Wagener Stadion in het Amsterdamse Bos. De bond hoopt in de komende 10 tot 15 jaar in fases een volledig nieuw stadion te realiseren, te beginnen met de bouw van een nieuwe hoofdtribune die in gebruik genomen wordt bij het EK Hockey in 2017. IAA Architecten maakte hiervoor het ontwerp en Aannemersbedrijf Maas is verantwoordelijk voor de realisatie.

De tribune gaat ruim 2.000 zitplaatsen tellen. Onder de tribune komen onder andere de ontvangsthal, kleedruimtes en een lift en trap naar de eerste verdieping. Daar wordt een grote lounge-ruimte met bar, keuken en een terras gerealiseerd. Bovenin de tribune komt een overdekte loopruimte die gebruikt kan worden voor allerlei activiteiten en waar bezoekers elkaar kunnen ontmoeten.

In opdracht van Erdo leggen wij het dakterras op de eerste verdieping aan. In verband met het gewicht van een hekwerk dat geplaatst wordt op het terras, gaan we hier werken met de sterke 1x1 meter tegels
Dreen®Magna op DNS® Large. Vanaf dit terras heeft men straks een mooi uitzicht over de velden.

Artist impressions: IAA Architecten