Nieuws

Het wordt ‘Made in Dordt’

22 oktober 2020

Elke dag bevinden wij bij Zoontjens ons op ‘higher grounds’. Want de kansen die boven ons hoofd liggen, die zijn eindeloos. Het geeft ons nieuwe inzichten die vragen om nieuwe uitvindingen. Die vervolgens weer zorgen voor een verbetering in technologie of een extra slag op het gebied van duurzaamheid.

De nieuwe Dreentegel®, die we in het tweede kwartaal van 2021 introduceren, wordt geproduceerd in Dordrecht. Logistiek gezien heeft dat meerdere voordelen. In de meeste gevallen zijn we dichter bij onze klanten. Een ander groot voordeel vinden we hier in ons machinepark. Gloednieuw, van top tot teen gereviseerd en volledig up-to-date. En op deze machines gaan wij dus de nieuwe Dreentegel® maken!

Bij Zoontjens werkten we al aan efficiënter transport door logistieke samenwerking. Nu verminderen we ook de transportafstanden door een meer centrale locatie. Dordrecht wel te verstaan. Bovendien worden op deze locatie de grondstoffen per binnenvaartschip aangeleverd. Zo zorgen we met kortere en minder transportbewegingen voor een reductie van CO2 en NOx uitstoot.

Ook onze vernieuwde productietechnologie draagt bij aan onze duurzaamheidsambities. We maken een Dreentegel® die nog beter voldoet aan de eisen en wensen in de markt. De tegel wordt duurzamer door betere grondstoffen en efficiënter ingerichte productiestromen. En op esthetisch gebied slaan we ook een slag. Zo zijn er meer kleurmogelijkheden, kunnen we sneller kleuren wisselen en zien de deklagen er nóg strakker uit.

De komende weken berichten we meer over deze nieuwe ontwikkelingen. Volg vooruitgang, volg Zoontjens, blijf ‘op de hoogte’ via onze nieuwsbrief of LinkedIn.

Meer lezen hierover?

Meer weten
over dit onderwerp?

Neem contact op Barbara Wolfs
b.wolfs@zoontjens.nl
+31 6 10 35 57 65