Nieuws

Maatwerk in derde fase Nieuw Brugge met hellingbanen en traptreden

12 juli 2018

Nieuw Brugge fase III bestaat uit de bouw van twee nieuwe gebouwen op kavel 3B binnen het project Nieuw Brugge.

Het eerste gebouw bestaat uit twee bouwdelen
Een bouwdeel met kantoren en een bedrijfsrestaurant bestemd voor Proximus en een tweede kleinere deel dat behuisd gaat worden door Radisson Blu hotel. Bovenop beide bouwdelen komen 18 luxe appartementen, met daarboven tenslotte nog vergaderzalen van het hotel. Het tweede gebouw ernaast huisvest 30 appartementen met een commerciële ruimte op de begane grond.

Dakplein tussen de gebouwen
Tussen beide gebouwen komt een dakplein met groene beplanting. Het geheel komt op een ondergrondse parking, die gebouwd wordt als uitbreiding op de reeds bestaande aanpalende openbare parking.

Bouwteam
Net als de eerste fase van Nieuw Brugge is ook deze fase een ontwikkeling van de Group GL uit Houthalen, uitgevoerd door Interbuild en getekend door Crepain Binst Architecture. Ook Zoontjens gaat weer aan de slag op de daken van de ondergrondse parking. Zo’n 850 vierkante meter wordt toegankelijk gemaakt met Dreen®Magna op DNS®Large.

Hellingcorrector voor DNS® Large
Het dak heeft hoogteverschillen, maar de diverse onderdelen worden op speelse manier met elkaar verbonden. Dat houdt in dat we diverse hellingbanen en trappen op het dakplein aanleggen. Voor de hellingbanen werken we met een speciaal ontwikkelde hellingcorrector die te combineren is met DNS®Large. Zo kunnen we op een vlakke ondergrond eenvoudig een stabiele hellingbaan realiseren.

Artist impression: Interbuild