Nieuws

Kleurrijke daktuin voor ontmoeting en gezamenlijk gebruik

1 april 2022

In Muiden wordt hard gewerkt aan een nieuw woongebied: De Krijgsman. In het gebied worden verschillende buurten gerealiseerd met ieder een eigen karakter. Eén van de projecten in aanbouw is Het Bolwerk; 35 luxueuze appartementen verdeeld over drie woongebouwen gelegen aan een gezellige binnentuin.

Aan de drie gebouwen van het Bolwerk (Het Pakhuis, Thuishaven en Het Bastion) werkten twee architectenbureaus: Faro en Moke Architecten. De woningen liggen ‘opgetild’, boven de parkeergarage. Zo ontstaat er meer ruimte tussen de gebouwen en meer privacy. Het geheel wordt gebouwd door Ufkes Apeldoorn.

Kleurrijke binnentuin
De prachtige binnentuin, ontworpen door landschapsarchitect LA4Sale, combineert zonnige terrassen voor de bewoners met gemeenschappelijke gedeeltes. Alles omringd door kleurrijke perkjes, fruitbomen en zelfs moestuinen.

Uitdaging door gewicht
Loohorst Landscaping realiseert de daktuin. Zij stonden voor de uitdaging om de tuin aan te leggen met een hoge belevingswaarde, zoals ontworpen door de architect, maar tegelijkertijd het gewicht op het dak te beperken. Daarom zocht zij voor de verharding op het dak de samenwerking op met Zoontjens. Met onze daktegelsystemen kunnen we voldoen aan de eisen; deze zijn minder zwaar dan tegels op een zandbed en bovendien is de ondergrond altijd bereikbaar.

In uitvoering
We werken op deze daktuin in twee kleuren Dreen®Magna; Light Grey voor de terrassen en Black voor de gezamenlijke gedeeltes. In totaal meer dan 500 vierkante meter.

Bron artist impressions: De Krijgsman Muiden (KNSF Vastgoed)

Meer nieuws lezen?