Nieuws

Innocent bouwt nieuwe fabriek mét dakterras

17 juni 2022

In Rotterdam wordt de laatste had gelegd aan de blender: de fabriek van drankjesfabrikant innocent. Het is een zeer duurzame fabriek, goed voor milieu en mens. Met een dakterras!

De blender staat in de Europoort van Rotterdam, een toplocatie en aan drie zijden omringd door water. VAN AKEN is verantwoordelijk voor het architectonisch ontwerp en voor de engineering van het indrukwekkende project, met een omvang van ruim 30.000 m2 . De drankjesfabriek is opgedeeld in drie afdelingen: productie, bottelen, en opslag en distributie. Aan de zeezijde van de fabriek bevindt zich het kantoor. Om het gebouw bij storm goed te beschermen tegen extreem hoog water, is het op een terp geplaatst.

WELL gecertificeerd
De blender is een volledig CO2 neutrale elektrische drankjesfabriek, waarin alles in het teken staat van duurzaamheid. Maar de drankjesproducent wil niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor haar werknemers: het is de eerste WELL gecertificeerde fabriek ter wereld. Dit betekent dat er een hoge standaard is voor de werkomgeving. Denk daarbij aan veel daglicht en schone lucht, gezonde voeding, een gym, goede klimaatbeheersing. Een dakterras past daar ook bij. Even lekker naar buiten in de pauze, samen komen op het dak of je juist even terug trekken.

Advies voor het dakterras
Om het dakterras aan te leggen koos innocent, met hulp van de architect en DAT Afbouw, voor Dreen®Magna van Zoontjens, in de kleur Tavo. Zoontjens adviseerde om de balustrades aan de constructie te bevestigen, in verband met de extreme stormen die op deze locatie kunnen razen. Vanaf het dakterras, dat bijna klaar is, heb je prachtig zicht op de grote schepen die voorbij komen.

Bron render: VAN AKEN

Meer nieuws lezen?