In de pauze naar het dakterras

12 februari 2018

Het Hyperion Lyceum in Amsterdam krijgt een nieuw gebouw op een toplocatie in Amsterdam-Overhoeks (naast de B'mine toren). Deze nieuwbouw speelt optimaal in op de unieke en onderscheidende manier van lesgeven voor dit VWO+ met gymnasium en atheneum. Het ontwerp komt van Ector Hoogstad Architecten die samen met leerlingen en docenten gekomen zijn tot een innovatief gebouw, dat blijvend prikkelt, stimuleert, inspireert en uitdaagt.

Gestapelde verdiepingen
Het gebouw bestaat uit gestapelde verdiepingen, die allemaal verschillen van vorm. Door deze stapeling ontstaan er op elk niveau, zowel binnen als buiten, terrassen. De fietsen worden in de ondergrondse fietskelder geparkeerd en de school krijgt twee entrees. In totaal biedt de school ruimte voor 800 leerlingen.

Terrassen op alle verdiepingen
De terrassen die buiten liggen worden aangelegd met Dreentegels® op DNS®. Op elke verdieping is het terras anders van vorm en grootte. Op de vierde verdieping komt het grootste dakterras met bijna 250 vierkante meter. Als al deze buitenruimtes straks mooi aangekleed zijn is het hier heerlijk toeven in de pauzes of tussenuren.