Nieuws

Getrapte terrassen vormen driedimensionaal plantsoen

11 december 2020

In de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn in Utrecht ontwikkelt en realiseert Heijmans 125 stadswoningen en appartementen in een bouwblok met veel groen, licht en ruimte. Met de naam Greenville kan het niet anders dat hoge kwaliteit en duurzaamheid centraal staan, met een verbinding naar het groen.

Het ontwerp van Greenville is een samenwerking van Diederendirrix met Bedaux de Brouwer en Hilberink Bosch Architecten. De woningen zijn ontwikkeld voor een brede doelgroep; van jonge gezinnen en senioren tot young urban professionals. Er zijn maar liefst 50 woningtypes en de meeste woningen beschikken over een terras of balkon.

Getrapte gevels vol terrassen
Leidsche Rijn Centrum volop in ontwikkeling. Kenmerkend is het hoogteverschil van het gebied. De ontwerpers van Greenville hebben hier optimaal gebruik van gemaakt. Het groen van de openbare stadstuin sluit aan op de private binnentuinen van het project en andersom. Greenville verbindt het groen, de omringende bebouwing en de glooiingen van het landschap met elkaar. De getrapte gevels vol terrassen vormen als het ware een driedimensionaal plantsoen.

Kopersopties
De grootte van de terrassen varieert van zo’n 7 vierkante meter tot maar liefst 123 vierkante meter. Voor de aanleg van de dakterrassen kozen de bewoners zelf hun gewenste tegel. Zo werken we op dit project afwisselend met de Dreentegel®, Dreen®Elegance en Dreen®Ceramica. In diverse kleuren en formaten. De dakterrassen leveren we in fases op. Naar verwachting zijn al deze HIGHER GROUNDS begin 2021 klaar voor gebruik.

Dakterras aanleggen?

Waarmee leg je een dakterras aan? We hebben een aantal voordelen van tegels voor je op een rijtje gezet.

Lees de voordelen

Meer nieuws lezen?