Flats Hilversum energiezuinig, comfortabel en in een nieuw jasje

14 augustus 2018

In opdracht van woningcorporatie de Alliantie werkt Nijhuis Bouw Apeldoorn aan de verduurzaming en verbetering van 2 flats aan de Zeverijnstraat in Hilversum. Er worden diverse werkzaamheden uitgevoerd die ervoor zorgen dat de woningen energiezuinig en comfortabel worden. Denk aan isolerende HR++ beglazing, duurzame verwarmingsinstallatie en zonnepanelen op de daken.

Vervanging vloerophoging
Naast duurzaamheidsmaatregelen wordt er ook geïnvesteerd in de functionaliteit en uitstraling van het complex. Balkons worden voorzien van balkonvloerophoging, alle balkon- en galerijhekwerken worden vervangen door 'stoere' hekwerken en de beide entrees krijgen een volledig nieuwe indeling en vormgeving. Voor de vloerophoging heeft Nijhuis Bouw Zoontjens ingeschakeld.

Stabiliteit gegarandeerd
Na het leggen van proefvlakken met zowel Dreen®Combiplus als Dreen®Ceramicaplus is uiteindelijk gekozen voor de keramische variant in het formaat 120x60 cm. Oorspronkelijk was uitgegaan van 60x60 cm tegels, maar door de nieuwe hekwerken zou dan de stabiliteit in het gedrang komen. Met een 120x60 cm tegel kunnen we een stabiele oplossing bieden. Om deze mooi aan te sluiten op de hekwerken, worden er inkepingen in de tegel gemaakt. Het geheel zorgt voor fantastisch nieuwe uitstraling. Na de bouwvak gaan we verder met de tweede fase van dit project.