Nieuws

Elk stukje dak wordt gebruikt in Tivoli GreenCity Brussel

25 juni 2018

In de wijk Laken in Brussel is een volledig nieuw duurzaam woongebied in aanbouw: Tivoli GreenCity.

Duurzaamheid
In Tivoli GreenCity worden bedrijven, ateliers, buurtwinkels, woningen en zelfs crèches samengebracht en ligt de focus op duurzaamheid. Groendaken met zonnepanelen, warmte-krachtkoppeling, grijswaterbehandeling en een stadsverwarmingsnet moeten de ecologische voetafdruk van de nieuwe wijk zo klein mogelijk houden. De bewoners van Tivoli GreenCity delen tuinen, ontspanningsruimten en wasserettes.

Samenwerking architecten
Het architecturale ontwerp werd toevertrouwd aan meerdere architectenbureaus waardoor ieder gebouw van Tivoli GreenCity een uitgesproken persoonlijkheid krijgt. De woningen zijn compact en doorlopend. De keuken, woonkamer en het terras staan in directe functionele relatie met elkaar en de woningen zijn zodanig georiënteerd dat iedere woonruimte de beste lichtinval geniet.

Dreentegels® op DNS®
Binnen dit project wordt fantastisch gebruik gemaakt van het dak, met groendaken, zonnepanelen en dakterrassen. Zoontjens heeft de mooie opdracht gekregen om de terrassen aan te leggen. In totaal gaan we hier bijna 5.000 vierkante meter dakoppervlak toegankelijk maken met Dreentegels® op DNS®, volgens de wens van de architect in een speciaal geproduceerde lichtgrijze kleur.