Nieuws

De juiste combinatie van een privéterras en een gezamenlijke tuin

5 februari 2019

In Utrecht is een uniek nieuwbouwproject in aanbouw: De Deeltuin. Het project is een samenwerking van Synchroon, ERA Contour, Heren 5 Architecten en DELVA Landscape Architecture | Urbanism. Maar ook de toekomstige bewoners hadden inspraak. Voor De Deeltuin kozen de bewoners zélf hoe ze gaan wonen. Van architectuurstijl tot het aantal woonlagen en van plattegrond tot aan uitbouwopties. In totaal zijn er in ‘mede-opdrachtgeverschap’ 51 nieuwbouwwoningen ontstaan, variërend van beneden- en bovenwoningen, hoekwoningen en ruime tussenwoningen.

Groene verrassing
De woningen liggen een in soort van vierkant, waar de echte verrassing binnenin ligt. Een schitterende binnentuin die deels gezamenlijk en deels privé is. Mensen hebben de ruimte voor zichzelf met een eigen huis met privéterras, maar er is ook ruimte voor gezamenlijk tuinieren, chillen, koffie drinken, spelen en nog veel meer. Het project De Deeltuin is gebaseerd op de deeleconomie en faciliteert en stimuleert het delen door bewoners.

Privéterrassen
De parkeerplaatsen zijn heel handig half verdiept onder de stadswoningen geschoven. De privéterrassen in de binnentuin komen daardoor op het dak van de parkeerkelder te liggen. Voor de aanleg ervan is zodoende een goed daksysteem nodig. Hier is gekozen voor Dreentegels® in de kleur pepper op DNS®. In totaal meer dan 500 vierkante meter, waarvan het kleinste terras zo’n 14 vierkante meter en de grootste 40 vierkante meter.

Bron artist impressions: DELVA Landscape Architecture | Urbanism