Nieuws

De e-truck: een vrachtwagen om trots op te zijn

29 maart 2023

Ons zusterbedrijf Struyk Verwo Infra introduceert iets heel bijzonders in de transportbranche: de allereerste elektrische truck met elektrische laad- en loskraan voor zware goederen. Hiermee wordt zero-emissie goederenvervoer werkelijkheid. Goed nieuws; ook de producten van Zoontjens uit Dordrecht worden meegenomen in de transportplanning met deze nieuwe elektrische wagen!

Zero-emissiezones

In het Klimaatakkoord is vastgelegd dat in 2025 het goederenvervoer in de 30 tot 40 grootste Nederlandse steden emissievrij moet zijn. Dit betekent dat ook zware dieselvoertuigen – zoals onze vrachtwagens – uiteindelijk over moeten op elektrische varianten om nog te worden toegelaten in zero-emissiezones.

Actieradius van bijna 300 km

Struyk Verwo Infra loopt voorop met het realiseren van deze doelen en startte al in 2021 een pilot met transportpartner BREYTNER/H.N. Post & Zonen. De truck uit de pilot had een actieradius van 140 kilometer. Deze nieuwe e-truck kan tot 300 km rijden met zwaar materiaal. Hierdoor wordt het leveringsgebied een stuk groter.

Leveringen van Zoontjens

De leveringen richten zich nu op de regio Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Vlaardingen, Dordrecht, vooral voor opdrachten inclusief zero-emissievervoer. Daarnaast kunnen ook leveringen vanuit de fabriek in Dordrecht, de productielocatie van Zoontjens, vervoerd worden met deze 100% elektrische wagen.

Meer nieuws lezen?