Dakterrassen bij nieuw clubgebouw van fuserende Eindhovense hockeyclubs

14 april 2016

Per 1 juli 2016 fuseren de Eindhovense hockeyclubs EMHC en Oranje Zwart tot Hockeyclub Oranje-Rood. Voor deze fusie is ook een nieuwe accommodatie met tribunes in aanbouw. De bouw ligt in handen van Huybregts Relou en ontwerp komt van architectenbureau Diederendirrix.

Zij ontwierpen een driehoekig gebouw met afgeronde hoeken. Het gebouw komt te staan op een piramidevormige sokkel die bestaat uit een begroeid talud aan de ene zijde en een tribune aan de andere zijde. Hierin bevinden zich kleedlokalen en een fysiotherapieruimte. Op het opgetilde niveau bevindt zich de kantine met onder de luifel een terras dat uitziet over de hockeyvelden. Op de tweede verdieping van het paviljoen is ruimte voor een businessclub, waar tevens een klein dakterras gerealiseerd wordt.

Voor de terrassen is gekozen voor de producten van Zoontjens. Op het kleinere businessclub dakterras worden Dreentegels® op DNS® toegepast. Op het grote terras bovenop de kleedruimtes wordt gewerkt met de groot formaat tegel Dreen® Magna in het formaat 1 meter bij 1 meter in de kleur Concrete. Wij starten hier naar verwachting half mei mee. De oplevering van het totale project staat gepland voor de zomer van 2016.

Artist impressions: Diederendirrix