Nieuws

Brabantse Aanpak Circulair Bouwen van start

20 oktober 2021

Tijdens de Dutch Design Week 2021 is de Brabantse Aanpak Circulair Bouwen officieel van start gegaan. Zoontjens is gevraagd hier aan deel te nemen. Een vraag waar we natuurlijk op in zijn gegaan.

Programma
De Brabantse Standaard Circulair Bouwen is een programma waarin diverse partijen aan de slag gaan om te bepalen hoe we circulair bouwen in Brabant versneld de standaard maken, waarin wordt samen gewerkt en waar elkaar praktische handvatten worden gegeven. Het bestaat uit het doorlopen van een programma met vijf marktsegmenten: woningcorporaties, aannemers, publieke opdrachtgevers (gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat), toeleverende industrie en adviseurs & architecten. Per segment sluiten circa vijf partijen zich aan met een verschillende schaalomvang en ambitie. Zoontjens is gevraagd om de standaard voor circulariteit mee te ontwikkelen als deelnemer in het segment toeleverende industrie.

Gouden Cirkel
Tijdens de start van het programma op 20 oktober 2021 waren alle partijen aanwezig en stond een werksessie met diverse stellingen over middelen en behoeften ten aanzien van circulariteit centraal. Ook is de Gouden Cirkel uitgereikt aan NBA Architecten met hun conceptwoning Optimus. De Provincie Noord-Brabant prijst hiermee deze Brabantse, innovatie-organisatie die circulariteit naar een hoger niveau tilt. Gefeliciteerd!

Wordt vervolgd…
Het vervolg van het programma Brabantse Standaard Circulair Bouwen bestaat uit diverse sessies per marktsegment en audits. Zo krijgt iedereen inzicht in circulaire kansen op basis van de uitkomsten van de audit en gaan we samen in gesprek hoe we die kansen kunnen implementeren.

Meer weten?

Neem contact op Barbara Wolfs
b.wolfs@zoontjens.nl
+31 13 537 93 35

Meer nieuws lezen?