AaBe Fabriek genomineerd voor NRW Jaarprijs 2017

31 mei 2017

Op 30 mei zijn tijdens PROVADA de vijf genomineerde winkelcentra en retailgebieden voor de NRW Jaarprijs 2017 bekend gemaakt. Een van de genomineerden is de retailontwikkeling AaBe Fabriek in Tilburg.

"Het monumentale pand van de voormalige textielfabriek AaBe in Tilburg is vanaf 2011 getransformeerd tot een prestigieuze retailontwikkeling. Een combinatie van Rijksmonument met retail, waarbij oud en nieuw samensmelten en het industriële karakter van het pand behouden is gebleven. Het winkelend publiek kan terecht in allerlei soorten winkels, van meubelzaak en drogisterij tot diverse supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. De 750 gratis parkeerplaatsen en andere praktische voorzieningen maken het aantrekkelijk om naar AaBe Fabriek te komen. Monumentale historie en hedendaagse wensen van winkeliers komen samen in een uniek gebouw."

Van de 750 parkeerplaatsen bij de AaBe Fabriek, bevinden zich er zo'n 250 parkeerplaatsen op het dak van de supermarkten, aangelegd met het Pardak® 110 systeem van Zoontjens. 

De andere genomineerden voor de jaarprijs zijn Nowadays_in Amsterdam, winkelcentrum Beverhof in Beverwijk, winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum, winkelcentrum Hanzewijk in Kampen. 

Tijdens het NRW Jaarcongres op 7 september 2017 is de prijs uitgereikt aan winkelcentrum Kerkelanden.

Bron: nrw.nl