Event

Webinar: Het gebruiksdak – van inspiratie tot realisatie

20 juni 2022 Online

Ongebruikte platte daken zijn een doorn in het oog van architecten en dakenexperts. Dat moet anders, vinden zij. De rode draad in het webinar ‘Het gebruiksdak: van inspiratie tot realisatie’ is dan ook: benut het platte dak en doe het goed. Gastspreker in de live-uitzending is Arjen Ketting van het wereldvermaarde architectenbureau MVRDV. De samenwerkende partijen van TotaalDakConcept houden dit webinar op maandag 20 juni om 12.30 uur.

Steden verdichten, terwijl de behoefte aan (groene) buitenruimte groeit. Toch tellen Nederlandse binnensteden vele vierkante kilometers aan ongebruikte buitenruimte die nogal eens over het hoofd wordt gezien: platte daken. Juist platte daken kunnen voorzien in die gewenste en noodzakelijke behoefte aan ruimte voor parkeren, sporten, spelen en recreëren.

Gastspreker Arjen Ketting (MVRDV)
Een gebruiksdak creëren vergt echter een doordacht ontwerp en voorbereiding. Namens architectenbureau MVRDV neemt gastpreker architect Arjen Ketting de webinarkijker hier in mee. Hij belicht de mogelijkheden, functies en technische vereisten van het gebruiksdak, ook wel het rode dak. Dit doet hij aan de hand van inspirerende voorbeelden van prestigieuze projecten met gebruiksdaken uit het portfolio van MVRDV.

Technische eisen
Deze gebruiksdaken zouden niet bestaan als er niet al in een vroeg stadium was nagedacht over het gebruiksdoel ervan. Elk doel stelt immers andere eisen aan de dakconstructie. Voor verdere verdieping van de technische aspecten schuift een panel van experts aan vanuit Zoontjens, BMI/Icopal en Foamglas. Onder gespreksleiding van presentator Esther Wienese, bekend als de DakenDiva, gaan zij in op de opbouw, waterdichting en isolatie van het gebruiksdak.

Juiste afwerking
Een tweede panel van specialisten van AGS Products, Eurofast en Roval Aluminium brengt tot slot de afwerking van een gebruiksdak onder de aandacht. Want zonder hemelwaterafvoeren, dakrandafwerking, muurkappen en goede bevestigingsmiddelen is een gebruiksdak incompleet.

Bekijk het webinar

Om het webinar live te volgen hoef je je alleen maar even aan te melden

Meld je meteen aan

Meer evenementen?