Event

Rotterdamse Dakendagen 2024

24 mei 2024 Rotterdam

Het is inmiddels een onmisbaar evenement: De Rotterdamse Dakendagen! Dit jaar kun je van donderdag 24 t/m zondag 26 mei weer het dak op!

De Rotterdamse Dakendagen laten zien hoe daken kunnen bijdragen aan een gezonde, levendige, inclusieve en duurzame stad. Iets dat wij alleen maar toejuichen! Tijdens het evenement is iedereen welkom op het dak, om onderdeel te zijn van een levende toekomstvisie voor het daklandschap. Er is dit jaar weer een compleet programma samen gesteld met ‘Open Daken’, ‘Tours’ en ‘Specials’.

Rethink Rooftops
Op vrijdag 24 mei is de internationale kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen. Iedereen die professioneel geïnteresseerd is in het benutten en (her)ontwerpen van stedelijke dakruimte is welkom om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. De onderwerpen variëren van wonen op daken & optoppen tot het vergelijken van dakbeleid tussen Europese steden.

Over de Bogen
Tussen 17 en 26 mei 2024 organiseren Rotterdamse Dakendagen en O. Festival for Opera. Music. Theatre. samen Over de Bogen: een wandelconcert waarbij het publiek 2 kilometer aflegt over het dak van de monumentale Hofbogen in Rotterdam, dwars door 4 verschillende wijken. Over de Bogen is de allereerste en de allerlaatste kans om deze wandeling te maken voordat dit dak voor altijd verandert!

Een greep uit onze daken in Rotterdam: