Blog

Stilstaan op wereldreis: een aanstekelijk verhaal over het waarmaken van dromen

Claudia van Dongen heeft het boek ‘Stilstaan op wereldreis’ uitgebracht. In dit boek neemt ze lezers mee op de avontuurlijke reis die zij en haar man Eric Roovers hebben ondernomen. Eric werkt bij Zoontjens en nam samen met Claudia een sabbatical van een jaar om hun grote droom waar te maken. Ze besloten hun veilige leven in Nederland achter zich te laten en op avontuur te gaan.

Op wereldreis
Stilstaan op wereldreis’ gaat over hun reis over de wereld en over de reis naar binnen. Het gaat over stilstaan en reflecteren. Over wat er met je gebeurt als je de voorspelbaarheid van het leven loslaat en je hart volgt. Het boek gaat over wat belangrijk is in je leven: dat wat je hart je ingeeft. Na twee jaar van voorbereidingen en vele gesneuvelde plannen, begonnen Eric en Claudia hun reisjaar in Zuid-Afrika. Ze verkenden vele landen, van Namibië tot de Filipijnen. Het boek vertelt over hun avonturen en de uitdagingen die ze onderweg tegenkwamen.


Als een medewerker van Zoontjens op wereldreis gaat, kan dit niet zonder het verplicht bezoeken van mooie dakterrassen

Avontuur
Tijdens hun reis stonden Eric en Claudia oog in oog met een luipaard in Botswana, ondervonden ze de gevolgen van klimaatverandering op de Seychellen, zochten balans in een krappe camperbus in Australië, werden bestolen in Costa Rica en realiseerden zich in Guatemala dat tijd nooit terugkomt. Een Vietnamees bloemenmeisje raakte Claudia diep, terwijl Eric zich vrijer dan ooit voelde op een scooter in de Filipijnen. Onderweg verzamelden ze geluksmunten en leerden noodgedwongen vertrouwen te hebben in het universum.

Weer thuis
Na thuiskomst merkten Eric en Claudia dat ze veranderd waren en moeite hadden hun plek terug te vinden in Nederland. Inmiddels heeft Eric zijn draai als projectleider weer helemaal gevonden bij Zoontjens. Je kunt hem tegenkomen bij onze projecten in België. Vraag hem gerust naar zijn reiservaringen, hij vertelt er graag over!

 

Meer ervaringen lezen?