Blog

Dineren op het mooiste dakterras van Maleisië

Als een medewerker van Zoontjens op wereldreis gaat, kan dit niet zonder het bezoeken van de mooiste dakterrassen ter wereld. In Kuala Lumpur gaan Eric en Claudia naar HIGHER GROUNDS, want met een goed uitzicht smaakt alles beter, dat weet iedere dakgek van Zoontjens.

Het Horizon Grill restaurant ligt op de 58e verdieping van het luxe Banyan Tree Hotel. Eric weet de bijzondere plekken in een stad altijd feilloos te vinden. Met een snelle lift worden de twee de hoogte ingeschoten en binnen enkele seconden hebben ze de stad aan hun voeten. Het dakterras geeft een spectaculair uitzicht over de skyline van Kuala Lumpur en op de beroemde Petronas Twin Towers.

De Zoontjens vlag wordt uitgepakt en de fotosessie kan van start. Het is nog best lastig om hem te laten wapperen en naast het terras ook de torens goed in beeld te krijgen. De tegels liggen in de cement en er zit een gescheurd exemplaar tussen. Niet helemaal Zoontjens-waardig, volgens Eric, maar het kan er mee door. Het waterdetail en de glazen wand vormen een mooie omlijsting van het dakterras.

Het diner en de witte wijn smaken heerlijk en als de zon is ondergegaan, is het uitzicht helemaal betoverend. De stad is verlicht en de gebouwen fonkelen als diamanten tegen de zwarte achtergrond. Dit eerste dakterras smaakt naar meer.

Meer ervaringen lezen?