Blog

Whitepaper: Nieuwe inzichten in het waardevol benutten van platte daken

Paul Heerkens
Directeur

Wat als de wereld eens twee keer zo groot was? Wat ons betreft, kan het. Een wereld die twee keer zo groot is. Op een zekere hoogte welteverstaan. Want in onze ogen ligt er boven ons – soms slechts een paar meter hoger dan je je nu bevindt – een veelal onbenutte wereld. 

Waren we in 1950 nog niet eens met drie miljard mensen op de wereld, vandaag de dag gaat de teller in sneltreinvaart voorbij de zeven. Met als voorspelling voor 2030: zo’n acht miljard. Niet alleen de wereldbevolking neemt toe, maar ook het percentage dat zich in stedelijk gebied huisvest. Urbanisatie. Is het op dit moment nog vijftig procent; in 2030, wanneer we met die acht miljard zijn, woont zestig procent van ons in de stad. En dat gaat een lastige puzzel worden, zogezegd. In een wereld waarin urbanisatie een gigantisch probleem (aan het worden) is, staan we eigenlijk niet eens meer voor de keuze óf we iets moeten doen.

Een simpele rekensom vertelt ons dat een groeiende populatie plus een aarde die dezelfde omvang blijft behouden, niet samengaan. Sterker nog: we hebben het over een aarde die steeds uitgeputter raakt als we doorgaan op huidige voet – met overconsumptie – en een aarde die op steeds meer plekken onleefbaar wordt.

In ons whitepaper gaan we dieper in op dit probleem. Maar ook op (een deel van) de oplossing! En die is dichterbij je denkt. Want, the most underused asset is just above our heads…

Download

We delen in ons whitepaper nieuwe inzichten in het waardevol benutten van platte daken, voor een verbetering van het klimaat en de leefomgeving.

Download whitepaper

Meer lezen?

Meer weten?

Neem contact op Paul Heerkens
p.heerkens@zoontjens.nl
+31 6 51 99 18 22