Blog

Dakterras aanleggen: stabiliteit aan de randen

Hermen Kanters
Projectleider

Om een dakterras aan te leggen heb je de juiste materialen nodig. De tegelsystemen van Zoontjens zijn zo ontworpen dat ze áltijd voor een stabiel en duurzaam dakterras zorgen. Hermen Kanters, projectleider, legt uit.

Vormvastheid, maatvastheid én stabiliteit zijn de drie ankers van een duurzaam dakterras. Om dit te garanderen ontwikkelen wij zelf onze eigen dakbestratingsystemen. Van de hoogste kwaliteit. Zelf bedacht én toegepast. Het maakt ons uitvinder en uitvoerder tegelijk. Wij hebben voor elke tegel een eigen, precies passend systeem. Op onze dakterrassen liggen de tegels áltijd strak, stabiel en opgesloten.

Stabiliteit dakterras
Van groot belang bij de aanleg van het dakterras is de stabiliteit aan de randen. Aan de randen heb je te maken met schuine kanten, zaagstukken of een overgang naar andere materialen. Juist deze plekken zijn gevoelig en moeten goed aangelegd worden. Het speciale randzonesysteem voor dakterrassen biedt de oplossing.

Randzonesysteem
Op een dakterras met keramische tegels zijn er, afhankelijk van de aansluiting aan de rand, drie werkwijzen met dit randzonesysteem:

  1. Bij het gebruik van een hele tegel, leg je in de randzone een fixplate lock 2-vaks met lijm
  2. Bij het gebruik van een passtuk groter dan 30 cm, leg je in de randzone een fixplate lock 2-vaks met lijm, met aansluitend een standaard fixplate lock, eveneens met lijm.
  3. Bij het gebruik van een passtuk tussen de 21 en 30 cm, leg je in de randzone een randzoneschijf zonder lijm, met aansluitend een standaard fixplate lock met lijm.

We leggen het uit in deze video:

Play video

Meer blogs lezen?

Meer weten?

Neem contact op Hermen Kanters
h.kanters@zoontjens.nl
06 21 38 72 31