Blog

Creativiteit naast rechttoe rechtaan leggen

Uit een enquête van 2019 kwam naar voren dat wij worden gezien als dé specialist in dakbestratingen. Een A-merk, een aanbieder van een totaalconcept. We werden zelfs vergeleken met een BMW of Audi. Onder andere vanwege de kwaliteit, de levensduur van de producten, het assortiment, het meedenken in oplossingen en nog veel meer. Hier waren we uiteraard heel blij mee. En net zoals je bij BMW en Audi kunt kiezen uit allerlei uitvoeringen, kleuren en specificaties, kan dat bij ons ook! Nikkie Notten legt uit wat er allemaal mogelijk is.

Natuurlijk effect
“Ik heb dagelijks veel architecten en aannemers aan de telefoon. Zij willen vaak een zo natuurlijk mogelijk leefdak maken en gebruiken daarvoor geregeld klinkers en hout. Mooi, maar niet de enige mogelijkheid. Met bijvoorbeeld onze Dreen®Nxt bereik je óók dit natuurlijk effect. Met deklagen gebaseerd op verschillende tinten en sferen uit de natuur. Een andere mogelijkheid is Dreen®Ceramica. Daarvan hebben we een divers palet aan kleuren die lijken op beton, steen of hout. Zo creëer je de sfeer die je wilt én je profiteert van de positieve eigenschappen van een keramische tegel. Voor dakterrassen ideaal!”

Diverse legpatronen
“Ons assortiment bestaat uit verschillende maten, waardoor je meer je eigen creativiteit erop los kan laten. Naast het rechttoe rechtaan leggen, zijn volop andere mogelijkheden. Desgewenst leggen we in verschillende patronen, bijvoorbeeld halfsteens of in wildverband. Of we combineren verschillende kleuren. We hebben zelfs onlangs voor een opdrachtgever een proefvlak gelegd met een keramische tegel in een visgraat motief, met een positief resultaat!

Ieder project zijn eigen systeem
“Projecten op een drukke winkelpromenade, een groot schoolplein of eentje waar je te maken hebt met een hoge windbelasting, stellen uiteraard andere eisen aan het dakbestratingssysteem. Mocht Dreen®Ceramica niet geschikt zijn, dan hebben we het Dreen®Nxt systeem. Ook hier zijn meerdere kleuren en variaties mogelijk. En je kunt het systeem bijvoorbeeld deels onder de gevelbekleding wegwerken, gebruik maken van Cortenstalen bloembakken of specifiek zaagwerk toepassen.”

Samenwerken
“We maken geregeld projecten waarbij we nauw samenwerken met de landschapsarchitect. Het is mooi om te zien hoe we met onze kennis elkaar aanvullen. Samen brainstormen over hoe richten we het dakterras in? Hoe sluiten we de bestrating aan op het groen? Hoe regelen we de waterafvoer? Om vervolgens samen het legplan te bepalen. Nóg idealer is het om een drie eenheid te vormen met de architect, landschapsarchitect en wij, als dakspecialist. Door mee te denken komen we met creatieve en passende oplossingen. Hoe eerder wij betrokken zijn bij een proces, des te efficiënter, kwalitatief beter en mooier eindresultaat.”

Er is zó veel mogelijk. Onze dakbestratingssystemen vormen écht de finishing touch voor een project!


Meer weten over
de mogelijkheden?

Neem contact op Nikkie Notten
n.notten@zoontjens.nl
+31 6 15 05 50 71