Blog

Comfortabel parkeren? Parkeer op het dak!

Als je met de auto op pad gaat om boodschappen te doen of om te winkelen in een winkelcentrum, dan is niets zo vervelend als zoeken naar een parkeerplek. Wil je comfortabel en veilig parkeren? Het dak biedt kansen!

Hoewel een lekker stukje wandelen niemand kwaad doet of je vaak ook prima met de fiets of het OV kunt, kan iedereen beamen dat winkelen begint met prettig parkeren. Zelfs voor winkeliers is het een groot voordeel dat automobilisten makkelijk en veilig kunnen parkeren. Uit onderzoek van Strabo blijkt dat van winkelcentrumbezoekers gemiddeld 44% van met de auto komt én dat deze bezoekers goed zijn voor het gros (61%) van de totale winkelomzet.

Efficiënt ruimtegebruik
Maar door ruimtegebrek in stedelijk gebied gecombineerd met kostbare grond is de invulling van parkeerplekken een lastig item in het totale (ver)bouwtraject. Waar vind je de ruimte? Kijk eens omhoog! Door te parkeren op het dak, gebruik je de ruimte zeer efficiënt.

Voor bezoeker én eigenaar
Door parkeergelegenheid op het dak of op de verdieping boven de winkels te situeren, heb je minder vierkante meters nodig rondom het gebouw. Dat straalt rust en ruimte uit en maakt plaats voor meer groen rondom een gebouw. Daarnaast parkeert de bezoeker altijd in de buurt en zijn de winkels snel te bereiken. In het geval van een groot winkelcentrum met meer verdiepingen en meer parkeerplaatsen, is het ook aantrekkelijk het dak te gebruiken als parkeerplek. Dit maakt winkels op de bovenste verdiepingen net zo aantrekkelijk voor bezoekers als op de begane grond. Allemaal voordelen voor zowel voor de bezoekers als de winkeleigenaren of -huurders.

Voor het oog en het fijne gevoel
Parkeerplaatsen op het dak kun je combineren met beplanting of zonnepanelen. Zo maak je er iets moois van. Zit je heel hoog, kan zelfs het parkeren een extra attractie zijn: iedereen houdt van uitzichten. Op die manier wordt winkelen een echte beleving, dat begint met comfortabel parkeren.

Meer weten?

Een veilige, aantrekkelijke en duurzame parkeergelegenheid realiseren op het dak?

Bekijk onze parkeerdaksystemen

Meer blogs lezen?

Meer weten
over parkeerdaken?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42